Beograd kao odlilčna turistička destinacija

Na nedavno takmičenju “Najbolje u turizmu”, koje je održano pre nekoliko meseci, u organizaciji poznatog brenda Uzakrota, Beograd se našao na drugom mestu u kategoriji za najbolju turističku destinaciju. Otuda ne čudi što ogroman broj turista svake godine dođe u Begrad, a među njima je veliki šrocenat onih koji mu ne dolaze prvi put. Šta je sve što Beograd čini posebnim?

Gostoljubivost

Još je Momo Kapor pisao o Beograđanima kao najgostoljubivimjim ljudima. Oni će vam se naći za pitanje, savet, pomoć ili – da popijete piće u parku i pričate kao da se znate ceo život. Niko kao Beograđani ne dočekuje strance, šepureći se svojim gradom na Ušću velikih reka i pričajući vam o svim znamenitostima koje morate da posetite. 

Noćni život

Nadaleko poznata, boemska četvrt Skadarlija, prepuna kafana od početka do kraja zapisana je na svim turističkim mapama Beograda kao mesto koje se mora posetiti. Ako dođete u Beograd, a niste bili u Skadarliji, to je kao da ste Beograd razgledali na svom kompjuteru u drugom delu sveta sa web kamere, ili na bioskopskom platnu. U kafanama Skadarlije se peva, pije, časti, raduje, tuguje i, najbitnije od svega, voli! Skadarlija je mesto u kojem su otpevane i napisane najlepše pesme srpske narodne muzike i poezije!

Siđi do reke

Splavovi, drugi po redu najpoznatiji epicentar noćnog Beograda stvaraju fascinaciju kod turista. itavom obalom Save na samo pedalj od ušća Save u Dunav možete zakoračiti u pravi muzičko-noćni vremeplov. Od najpoznatijih rokenrol hitova, preko osamdesetih i dvehiljaditih, pa do muzike najnovijeg vremena – možete se ludo porvesti i zabaviti i uvek sebi naći društvo.

Gde spavati?

Ukoliko vam i zatreba odmor od noććnog života, a to se ne dovodi u pitanje, postavlja se pitanje gde je najbolje da odsednete tokom svog boravka u Beogradu. Stanovi za izdavanje Beograd vam nude isto onoliko koliko i noćni provod – gotovo neograničeno. Možete odabrati smeštaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Ukoliko ste sami, na raspolaganju su vam garsonjere i jednosobni stanovi, a ukoliko dolazite sa grupom prijatelja ili porodicom, onda možete pogledati ponudu nešto većih stanova.

Mir ili buka

Takođe, ukoliko vam je potreban restart organizma nakon burnog noćnog provoda, možete pronaći stan ušuškan i malo udlajen od gradske vreve, jer izdavanje stanova Beograd pokriva gotovo sve lokacije u gradu i sve ambijente. Ukoliko vam, pak, buka ne smeta, onda je idalno rešenja ponuda nekrtenina u samom centru grada, ili jako blizu njemu.

Vidimo se opet

Bilo kako bilo, postoji izreka da se onaj ko popije beogradsku vodu uvek rado dolazi ponovo. Bogat noćni život, sadržajne dnevne aktivnosti koje možete priuštiti sebi i ljubaznost koja va čeka od dolaska u Beograd pa sve do napuštanja istog – učiniće da se opet vratite, a Skadarlija će vasd čekati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *